Koszyk
przedmiot -
0,00 zł
0
.
Informacja dla diabetyków: 1 BE=12 g, IG 23 fruktoza zastępuje cukier, znakomita dla słodzenia, piecxzenia i gotowania.
Mogą ją używać chorzy na cukrzycę.
Idealna dla osób odchudzających się- fruktoza jest 40% słodsza od cukru.
SKŁADNIKI: fruktoza 99,9%
Mogą ją używać chorzy na cukrzycę.
Idealna dla osób odchudzających się- fruktoza jest 40% słodsza od cukru.
SKŁADNIKI: fruktoza 99,9%
Ksylitol jest substancją słodzącą i stosowany jest,jako naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru SKŁADNIKI: cukier z brzozy
Melasa z trzciny cukrowej zwana niekiedy ”czarnym złotem powstaje w procesie produkcji cukru trzcinowego. Jest gęstym płynem nie podlegającym krystalizacji. Melasa z trzciny cukrowej jest bogata w składniki mineralne i witaminy. Jedna łyżeczka melasy zawiera tyle wapnia co jedna szklanka MLEKA, a żelaza tyle, co dziewięć JAJA. Ponadto zawiera miedź, cynk, magnez, potas i witaminy B-kompleks. W odróżnieniu od melasy buraczanej proponowana melasa ma wyśmienity smak i aromat. Wykorzystywana jest np. do produkcji rumu. Jest idealnym składnikiem do wypieków tradycyjnych ciast czy ciastek. Doskonała na naleśnikach oraz kanapkach. Można nią słodzić herbatę czy kawę. Już dwie łyżeczki melasy pokrywają dzienne zapotrzebowanie na magnez w 18%, na miedź w 14%, na żelazo 13%, na wapń w...