.

Aktywne filtry

9,99 zł
Mąka gryczana BIO 500 g
Mąki i skrobie
8,99 zł
Mąka gryczana...
Mąki i skrobie
9,99 zł
Mąka jaglana BIO 500 g
Mąki i skrobie
9,99 zł
Mąka kokosowa BIO 500 g
Mąki i skrobie
8,99 zł
16,99 zł
21,99 zł
16,99 zł
16,99 zł
19,99 zł
11,99 zł
9,99 zł
Mąka gryczana ze względu na intensywny smak często jest mieszana z innymi.
Jest niezbyt miałka (drobnoziarnista) o charakterystycznym, podpalanym smaku gryki.
Nadaje wypiekom ciemną barwę.
Jest bogata w żelazo, wapń, potas, witaminy z grupy B oraz przeciwutleniacze.
Sprawia, że produkt końcowy ma obniżony indeks glikemiczny oraz wydłuża jego trwałość.
SKŁADNIKI: mąka gryczana* *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki.
Doskonała na bliny, placki i kluski.
SKŁADNIKI: mąka gryczana BIO
9,99 zł
Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej.
Najczęściej mieszana z innymi mąkami stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz chleba.
SKŁADNIKI: mąka gryczana pełnoziarnista* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Mąka jaglana po połączeniu z innymi mąkami doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów ponieważ nie tworzy grudek.
Charakteryzuje się orzechowym aromatem.
SKŁADNIKI: mąka jaglana* 100% * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych
Ekologiczna mąka kokosowa o charakterystycznym posmaku i zapachu kokosa.
Bogate źródło błonnika i białka.
Ze względu na niską zawartość cukrów prostych, polecana jest dla diabetyków i osób będących na diecie redukcyjnej.
Obniża poziom cukru we krwi.
Polecana do wypieków, ciast, koktajli, naleśników oraz jako zagęszczacz.
SKŁADNIKI: *Mąka kokosowa 100 % * składnik pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ekologiczna mąka z miękkiej pszenicy.
Doskonała do ciast, biszkoptów, chleba, focacci.
Po otwarciu ostrożnie zamknąć opakowanie.
SKŁADNIKI: Mąka z pszenicy zwyczajnej* typ 00.
*składnik pochodenia ekologicznego.
Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa mielimy we własnym młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały SKŁADNIKI: Mąka orkiszowa BIO, Demeter, Typ 1050
Mąka orkiszowa razowa, Oberkulmer Rotkorn BIO Demeter, Typ 2000, Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa mielimy we własnym młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się niemalże bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.
SKŁADNIKI: Mąka orkiszowa BIO Demeter Typ 2000
Mąka orkiszowa ma orzechowy i słodkawy smak, co zwraca uwagę konsumentów.
Orkisz ma ściśle przylegającą do ziarna łuska, która jest zdejmowana tuż przed przemiałem na mąkę, nie tylko chroni ziarno przed zanieczyszczeniami z zewnątrz, ale również pomaga mu zachować składniki odżywcze i świeżość.
SKŁADNIKI: mąka orkiszowa* *składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Mąka orkiszowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna orkiszu.
Mąka orkiszowa używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków.
SKŁADNIKI: mąka orkiszowa BIO typ 1850
Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa mielimy we własnym młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się niemalże bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.
Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych , mielone we młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się niemalże bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.
SKŁADNIKI: mąka pszenna typ 1050 100%
Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych z naszego gospodarstwa mielimy we własnym młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się niemalże bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.
Ziarno z certyfikowanych upraw biodynamicznych , mielone we młynie żarnowym.
Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego, podczas procesu mielenia, odbywającego się niemalże bez udziału temperatury, zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna, witaminy oraz minerały.
SKŁADNIKI: mąka pszenna typ 2000 100%