.

Aktywne filtry

Brot mix dunkel- mąka na...
mieszanki do pieczywa i ciast
28,99 zł
Mieszanka do ciast i...
mieszanki do pieczywa i ciast
19,99 zł
Mieszanka do ciasta BEZGL....
mieszanki do pieczywa i ciast
33,99 zł
Mieszanka do wypieku...
mieszanki do pieczywa i ciast
19,99 zł
Mieszanka do wypieku...
mieszanki do pieczywa i ciast
14,99 zł
Mieszanka do wyrobu...
mieszanki do pieczywa i ciast
12,99 zł
Mieszanka do wyrobu...
mieszanki do pieczywa i ciast
14,99 zł
Mix B- mieszanka do wypieku...
mieszanki do pieczywa i ciast
24,99 zł
Mix C- mieszanka do wypieku...
mieszanki do pieczywa i ciast
23,99 zł
Bezglutenowa mąka do wypieku pieczywa razowego.
Łatwo przyrządzić z niej chleb, bez rezygnacji z dobrego smaku.
Można ją stosować również w automatach piekących.
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy, sól, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar.
Przepis na ciasto.
Składniki: 250 g mieszanki, 130 g masła lub margaryny roślinnej, 130 g cukru, 4 JAJA, starta skórka z cytryny.
Sposób przyrządzenia: Połączyć roztopione masło, cukier i żółtka.
Osobno ubij białka na sztywno i delikatnie połącz z masą z żółtek.
Następnie wsyp mieszankę i startą skórkę z cytryny, ciągle mieszając od góry do dołu.
Po uzyskaniu jednolitej konstystencji, przełóż mieszankę do formy do pieczenia o średnicy 22cm i piecz w 180 stopniach C przez 30 minut.
SKŁADNIKI: skrobia z tapioki*, mąka gryczana* 24%, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja spulchniająca: węglan sodu, regulator kwasowości: sól kwasu winowego.
*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Sposób przyrządzenia: CIASTO KRUCHE - 250g mieszanki, 100g masła lub margaryny, 120g cukru, 1 JAJAo, starta skórka z cytryny. Utrzeć masło z cukrem. Dodać JAJAko ubite ze szczyptą soli oraz mieszankę. Zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i chłodzić w lodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto do porządanej grubości i wypełnić dżemem bezGLUTENowym. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15-20 minut. CIASTO MARGHERITA - 250 g mieszanki, 50 g masła lub margaryny (rozpuszczonej), 150 g cukru, 4 JAJA, starta skórka z cytryny, pół torebki bezGLUTENowych drożdży. Utrzyj JAJAka z cukrem w misce. odaj mieszankę, drożdże, masło i startą skórkę cytryny, mieszając od dołu do góry. Przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką ryżową. Piecz w temperaturze 180...
Mieszanka Zdrowo Namieszane to mieszanki, które pozwolą Ci w prosty i szybki sposób przygotować w kuchni coś smacznego i zdrowego za razem. Mieszanka do przygotowania gofrów pozwoli Ci uzyskać ciasto, które będzie chrupiące, delikatne i w dodatku zdrowe. W mieszczance wykorzystane zostały super-mąki jak np. mąkę z amarantusa znana już Majom i Inkom. Amarantus. Nazywany jest matką wszystkich zbóż, ze względu na swoje korzystne, zdrowotne właściwości. Pamiętaj, że to Ty decydujesz czy masz ochotę na gofry w wersji na słodko czy na słono. SKŁADNIKI: mąka ryżowa*, mąka z amarantusa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu)), len mielony*, sól himalajska (*certyfikowany...
W misce połacz ze soba wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła).
Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą.
Odczekaj 5 minut, aż˙ ciasto zgęstnieje.
Nagrzej patelnię , ale nie za mocno (ok.
połowa mocy palnika).
Wylej na patelnie cienką warstwę ciasta.
Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim.
Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj troche wody.
SKŁADNIKI: mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winian potasu, weglan sodu)), kurkuma*, sol himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju.
Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną.
Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste.
Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury.
Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię.
Smaż ok.
2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę.
Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
SKŁADNIKI: mąka kokosowa bio, (21%) mąka ryżowa pełnoziarnista bio, skrobia z tapioki bio, cukier kokosowy bio, mąka gryczana bio, len kielony bio, bezglutenowy proszek do pieczenia bio (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu))
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łubinu, dekstroza, błonnik roślinny (z jabłka), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego