.

.

ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIO VEGAN

5,94 zł Zniżka 15%
6,99 zł
Brutto
Ilość

SKŁADNIKI
ekologiczna zmielona quinoa

OPIS
Wystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g;
Węglowodany: 80,0 g;
w tym cukry: 2,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
Sól: < 0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
BIOVEGAN GMBH, BIOVEGAN ALLEE 1, 56579 BONEFELD

BP_632

Opis

wegetariański
Tak
Certyfikat bio
Jest
wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Bez glutenu (w składnikach)
Kraj producenta
Niemcy
bez glutenu (deklaracja)
Bez glutenu (deklaracja)

Specyficzne kody

Brak opinii

Napisz opinię

ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIO VEGAN

ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g - BIO VEGAN

Oglądane produkty

Świeże i ekologiczne

Podobne produkty